• +40 766 354 363
  • iulia.grecu@woodcore.ro
  • +4 0766 223 849
  • ionut.dobra@woodcore.ro
Woodcore - Cluj Napoca

5 idei ca să faci din casă "acasă"

Locuința trebuie să reflecte personalitea, stilul de viață și obiceiurile tale, altfel poți ajunge rapid să te simți un străin în propria casă sau să ai senzația de neîmplinire și dezmăgire, sunt de părere specialiștii în design interior. Există însă o serie de lucruri pe care le poți schimba ușor și care te vor ajuta să îți pui amprenta pe o locuință și să o transformi în „acasă”.

„Atunci când locuința nu este adaptată nevoilor și aspirațiilor celor care locuiesc în ea apar frustările, dezamăgirile, neîmplinirile. Deseori se poate ajunge la depresie pentru că locuința este și o extensie a personalității noastre și o panoplie a amintirilor, dar și a realizărilor noastre”, a declarat pentru Imobiliare.ro designerul Adela Pârvu, fost redactor-șef pentru unele dintre cele mai cunoscute titluri în domeniul amenajărilor interioare și co-prezentator al emisiunii „Visuri la cheie”.

„Când deschizi ușa casei pășești în memoria minții și sufletului tău, iar dacă în acest spațiu e doar o colecție dezordonată de obiecte, care nu te definesc, evident că nu te regăsești în ea și ajungi să te simți neîmplinit. Eu cred cu tărie că atunci când vezi frumosul, trăiești frumos, iar mai departe trăind frumos ajungi să fii o persoană mai echilibrată, mai bună, mai atentă și mai altruistă cu ceilalți”, a mai adăugat Pârvu.

Și designerul Ștefania Țiplea este de acord că locuința trebuie să se plieze perfect pe stilul de viață al proprietarului.

„Consider că interiorul unei locuințe reflectă personalitatea și obiceiurile proprietarilor, exact așa cum îmbrăcămintea ne reprezintă pe fiecare în partea; îmbăcăminte pe care o alegem pentru o anumită funcționalitate, formă sau estetică”, ne-a explicat ea.

„În caz contrar, destul de repede, proprietarul nu se va simți acasă, ci mai degrabă un străin în propria locuință. Dacă vorbim de stil de viață, probabil proprietarul va realiza, de exemplu, că a investit o sumă considerabilă într-o bucătărie extraordinară, dar pe care nu o folosește des pentru că nu îi place sau nu are timp să gătească”, a mai menționat designerul.

Există, însă, o serie de lucrurile pe care orice persoană le poate face pentru a transforma o locuință într-un loc pe care să îl numească „acasă”, în opinia Ștefaniei Țiplea.

1. Gândește-te cum poți să îmbunătățești camera în care îți petreci cea mai mare parte a timpului atunci când ești acasă.

„Analizează foarte bine spațiul în care petreci cel mai mult timp pentru a vedea ce funcționează și ce nu și îmbunătățește acea zonă, fie că acest lucru înseamnă adăugarea sau eliminarea unui obiect de mobilier sau doar achiziția de perne decorative pentru a face canapeaua mai comodă”, sugerează designerul Ștefania Țiplea.

2. Decorează spațiile cu propriile fotografii.

„Când vine vorba de arta decorativă, poți încerca să înrămezi imagini pe care le-ai făcut în vacanță sau citate care înseamnă ceva pentru tine”, spune Țiplea.

3. Încearcă să aduci natura în casa ta.

 

Poți face acest lucru cumpărând câteva plante. Acestea oferă locuinței o senzație de prospețime, în opinia designerului.

4. Lumina este importantă.

Nu ignora corpurile de iluminat, atunci când analizezi modalitățile prin care îți poți face căminul mai primitor. Poți schimba corpurile vechi sau poți adăuga unele noi.

5.  Evită seturile de mobilier.

 

„Nu alege seturi complete de mobilier. O să te simți mai tot timpul ca într-un magazin de mobilă în loc de <acasă>”, explică Ștefania Țiplea.

5 idei ca să faci din casă "acasă"
5 idei ca să faci din casă "acasă"
5 idei ca să faci din casă "acasă"
5 idei ca să faci din casă "acasă"
5 idei ca să faci din casă "acasă"
5 idei ca să faci din casă "acasă"
5 idei ca să faci din casă "acasă"
Stai informat nu rata nici o oferta. Inscrie-te la newsletter

S-ar putea să-ți placă și ...