• +40 766 354 363
  • iulia.grecu@woodcore.ro
  • +4 0766 223 849
  • ionut.dobra@woodcore.ro
Woodcore - Cluj Napoca

7 sfaturi pentru curăţarea şi întreţinerea parchetului Woodcore

Dacă aţi ales parchetul de la Woodcore, aţi făcut alegerea corectă. Acum vă oferim şi câteva sfaturi pentru îngrijirea şi curăţarea acestuia:

1. Aspiraţi podelele în fiecare săptămână! Probabil faceţi deja acest lucru, dar merită să v-o spunem din nou. Motivul: sub picioare, praful acţionează ca un şmirglu şi, încet dar sigur, va afecta aspectul parchetului. Aşadar, aspirând protejaţi aspectul podelelor. Ataşaţi aspiratorului un dispozitiv cu o perie sau cu pâslă. Dispozitivele rotative pot zgâria suprafaţa parchetului! Iar dacă nu aveţi chef să scoateţi aspiratorul, un mop sau o mătură cu microfibre va funcţiona la fel de bine.

2. Fiţi atenţi la fixativ sau la spray-ul de mobilă! Ambele pot afecta parchetul. Ştergeţi-le imediat cu o cârpă umedă. Pentru o curăţare mai profundă, folosiți soluţii pentru geamuri, dar atenţie: doar acelea care nu conţin amoniac!

3. Ţineţi departe de parchet ploaia şi, în general, apa! Ea nu strică doar aspectul parchetului, ci poate penetra adânc lemnul şi îl poate păta, alterându-i totodată proprietăţile. Închideți ferestrele dacă vă aşteptaţi să plouă. Puneţi tăvi sub ghivecele cu plante şi, bineînţeles, ştergeţi imediat apa care ajunge accidental pe parchet.

4. Îndepărtaţi mizeria şi impurităţile cu ajutorul unei soluţii fără ceară pentru podele! Păstraţi această soluţie la îndemână, astfel încât să puteţi ajunge repede la ea, înainte ca “micile probleme” devin mari. Ştergeţi imediat lichidele vărsate accidental sau mizeria; folosiţi apoi soluţia de curăţat pentru a îndepărta ultimele urme. Praful, noroiul pot strica aspectul parchetului şi pot chiar să rămână în lemn. Iar lichidele pot afecta finisajele şi păta podelele.

5. Înainte să folosiţi ceară sau soluţii care “readuc strălucirea parchetului”, învăţaţi regulile de utilizare! Puteţi întineri aspectul parchetului folosind soluţii pe baza de apă. Nu utilizaţi niciodată ceara pe suprafeţele lustruite cu şelac sau poliuretan. Nu doar că va transforma parchetul într-un “patinoar”, dar va afecta şi aspectul iniţial al lemnului. Dacă substanţa de protecţie conţine poliuretan, folosiţi o soluţie destinată acestui tip de podele. Dacă aveţi un parchet lăcuit cu alte substanţe, folosiţi - pentru a-i reda strălucirea - o soluţie de uz general. Important: testaţi soluţia pe o suprafaţa mică de parchet, mai puţin vizibilă, înainte să o folosiţi pe suprafeţe mai mari.

6. La intrarea în locuinţe, folosiţi un ştergător cât se poate de mare, de ambele părţi ale uşii! Bineînţeles că e o idee bună să aspiraţi şi să ştergeţi podelele, dar e la fel de important să ţineţi afară din casă praful şi noroiul. Luaţi-vă un ştergător lung de peste un metru şi puneţi-l afară, la intrare. Cu cât e mai lung, cu atât mai mulţi musafiri îşi vor curăţa pantofii în timp ce intră în casă, chiar dacă nu se vor opri să îşi şteargă papucii.

7. Protejează zonele intens circulate din casă cu covoare! Parchetul îşi pierde aspectul frumos în zonele pe unde treceţi de câteva ori în fiecare zi. Covoraşele decorative sunt cea mai la îndemână soluţie. Dar fiţi atenţi să nu aibă, pe partea inferioară, cauciuc sau alte materiale sintetice. Acestea reţin apa, umiditatea, şi pot deteriora în timp parchetul.

8. Atentie la mobilier! Şi acesta poate zgâria parchetul. Vă sfătuim să folosiți, pe picioarele meselor şi a scaunelor. protecții din pâslă, fetru (evitați-le pe cele din cauciuc, nu protejează la fel de bine și pot lăsa urme pe parchet). Le găsiţi în mai toate magazinele de mobile sau de bricolaj, chiar şi în unele supermarketuri, costă putin şi, astfel, evitaţi să deterioraţi podeaua de fiecare dataă când vă aşezaţi la masă.

Sursa: Reader’s Digest
7 sfaturi pentru curăţarea şi întreţinerea parchetului Woodcore
Stai informat nu rata nici o oferta. Inscrie-te la newsletter