• +40 766 354 363
  • iulia.grecu@woodcore.ro
  • +4 0766 223 849
  • ionut.dobra@woodcore.ro
Woodcore - Cluj Napoca

Sfatul specialistului Woodcore: Cum ne ajută parchetul să creăm senzaţia de spaţiu larg

Oak_Trollaborg (1)


Probabil că mulţi dintre voi aveţi o cameră care pare atât de mică, încă nici nu mai are rost să calculaţi metrii pătraţi, iar, pentru a crea sentimentul de spaţiu le-aţi încercat pe toate: pereţi vopsiţi în nuanţe deschise, veioze sau lămpi plasate "strategic", perdele în culori vii sau mobilă mutată de atâtea ori încât nici câinele nu mai ştie unde să se aşeze.

Dacă credeaţi că nu mai aveţi idei, nu vă faceţi griji. Avem noi cea mai bună soluţie (trecută cu vederea de mulţi) pentru a da încăperii voastre acea senzaţie de spaţiu larg: pardoseala Woodcore, aleasă corect. Parchetul nostru nu doar că poate crea impresia unor spaţii mai generoase, dar va schimba complet aspectul camerei.

Alegeţi bucăţi mai late de parchet

Când alegeţi parchetul pentru o încăpere de mici dimensiuni, e important să vă orientaţi spre bucăţi de tip scândură, mai late, şi nu spre cele fâşii, mult prea înguste pentru o astfel de situaţie. Mai puţine plăci de parchet instalate creează un şablon mult mai puţin aglomerat, deci plăcut ochiului. Un alt truc este să montaţi bucăţile de parchet în paralel cu cel mai lung perete al camerei. Astfel, reuşiţi să „alungiţi” încăperea, creând exact sentimentul dorit.

Nu vă temeţi de nuanţele închise

În ultimii ani, s-a creat o impresie greşită conform căreia nuanţele închise ale parchetului elimină senzaţia de spaţiu. În combinaţie cu o culoare corectă a pereţilor, tăiat şi aranjat „ca la carte” de meşterii Woodcore, parchetul de nuc sau de stejar termotratat pot transforma încăperea într-una mult mai largă decât aţi crede. Pentru a pune în practică acest truc al decoratorilor interiori, alegeţi o culoare rece pentru pereţi şi potriviţi-o în aşa fel încât să se asorteze cu podeaua (nu uitaţi, culorile reci extind, culorile calde micşorează). Adăugaţi o stocatură albă sau într-o nuanţă mai deschisă decât pereţii, în aşa fel încât colţurile camerei să atragă privirile şi, implicit, să creeze spaţiu vizual.

Atenţia la spaţiile adiacente

Uniţi spaţiile adiacente cu acelaşi tip de material pentru podea. Folosind un design unitar veţi crea iluzia unui spaţiu extins. Totuşi, dacă vreţi să utilizaţi tipuri diferite de podea (ex. gresie + parchet), încercaţi să vă încadraţi în aceeaşi paletă de culoare.

Acestea sunt doar câteva dintre trucurile folosite de designeri pentru a crea senzaţia de spaţiu chiar şi în încăperile cele mai înghesuite. Dacă aveţi şi voi sugestii sau exemple de design interior care modifică percepţiile şi crează impresia de spaţiu larg, vă aşteptăm să ne scrieţi în secţiune de comentarii de mai jos.

Iar pentru parchet de calitate, apelaţi cu încredere la specialiştii Woodcore.

(Sursa)
Sfatul specialistului Woodcore: Cum ne ajută parchetul să creăm senzaţia de spaţiu larg
Stai informat nu rata nici o oferta. Inscrie-te la newsletter