Apartament amenajat cu parchet antichizat. Done!

Written by cristinadobra on November 23, 2016

woodcore-apartament-parchet-antichizat-Kahrs-01

Am finalizat o nouă lucrare, una de care suntem foarte mândri. E fost vorba de un apartament din Cluj, un proiect provocator din punct de vedere al migalei cu care au trebuit să lucreze meşterii Woodcore.

woodcore-apartament-parchet-antichizat-Kahrs-03

În acest caz, atenţia la detalii, la îmbinarea texturilor şi a materialelor au făcut diferenţa.

Am ales să folosim două tipuri de parchet antichizat de la Kahrs, care s-au potrivit perfect cu ambianţa generală a locuinţei şi cu mobila asupra căreia s-a oprit proprietarul.

Aflat la intersecţia dintre clasic şi modern, parchetul antichizat este cel care conferă autenticitate şi personalitate unei încăperi care trebuie să fie în acelaşi timp caldă şi primitoare.

Ambele modele de parchet utilizate în apartament sunt uleiate, antichizate şi rindeluite manual, ceea ce păstrează aspectul natural al lemnului fără să facă rabat de la calitate şi durabilitate.

woodcore-apartament-parchet-antichizat-Kahrs-10

Aşa cum se observă şi în fotografii, între cele două modele de parchet nu am montat praguri de trecere, am făcut doar o îmbinare la file.

woodcore-apartament-parchet-antichizat-Kahrs-09

Un procedeu migălos, care cere o atenţie crescută la orice detaliu şi care se poate realiza şi cu alte tipuri de pardoseli, de exemplu gresie sau piatră, atâta timp cât, în faza de proiectare şi montaj, se va ţine cont de cotele finale ale pardoselilor.

Celor pasionaţi de detalii mai tehnice le mai putem spune că, înainte de a trece la montaj, am amorsat şapa, iar lipirea parchetului s-a realizat cu un adeziv bicomponent de la Bostik.

E o plăcere să vezi (sau să simţi) parchetul antichizat, dar el trebuie îngrijit şi protejat corespunzător, pentru a-şi păstra mereu aspectul şi calităţile iniţiale. Aşa că l-am sfătuit pe proprietar să protejeze podelele aplicând pâslă pe picioarele scaunelor şi ale meselor, pentru a nu zgâria parchetul, mai ales în bucătărie, unde aceste piese de mobilier sunt mişcate cel mai mult.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest