Construirea casei de vis

Written by cristinadobra on September 7, 2015

În viaţă vine un moment când simţi nevoia să îţi construieşti propria ta casă. Îţi doreşti să participi activ la decorarea fiecărei încăperi, reflectându-se astfel personalitatea cât şi starea ta interioară. Evident că printre primii paşi se numără : pereţii şi podeaua. Aceştia sunt pilonii de bază pe care urmează să iţi desfăşori ideile şi gustul în materie de design.

La cel mai recent proiect al nostru, am montat într-o casă în construcţie un parchet masiv ”point de hongrie”, tăiat din fabrică la 45 de grade.
Acest tip de parchet se poate monta cu faşă perimetrală formată dintr-un rând sau două de parchet sau fără aceasta (dupa cum se poate observa şi în imagini). Am folosit la finisaj o răşină epoxidică colorată pentru trafic intens şi ulterior am aplicat un lac satinat.

Deoarece parchetul masiv s-a montat pe încălzire în pardoseală, am hotărât să instalăm în prealabil o membrană Nibolay pentru preluarea şocului termic. În cazul în care clientul nostru doreşte, se poate face o îmbinare între parchetul montat şi alte tipuri de pardoseli. Dacă acesta este hotărât în privinţa modelului de parchet pe care îl doreşte, nu mai este necesară folosirea profilelor de trecere sau de îmbinare. În cazul acestor îmbinări, profesionalismul se observă la abordarea detaliilor. De exemplu, pardoseala rece din baie se întâlneşte cu parchetul sub foaia de uşă, astfel încât atunci când uşa este închisă, din încăpere se vede doar un tip de pardoseală.

Pentru a fi posibile realizarea acestor detalii trebuie ştiut în prealabil ce cotă va avea gresia sau piatra împreună cu adezivul, ce grosime va avea parchetul cu adezivul şi unde va pica foaia de uşă. Prima dată se montează pardoseala rece (pentru ca aceasta se montează cu adezivi umezi care ar putea deteriora parchetul) ţinând cont de grosimea cotei finale a parchetului, iar mai apoi se montează parchetul. La final se va putea monta şi uşa.

În orice proiect în care ne implicăm suntem foarte atenţi la detalii. Ţinem la o comunicare cât mai transparentă cu clienţii noştri, pentru ca la încheierea colaborării noastre, să fim împreună multumiţi de produsul finit. Suntem prezenţi şi activi on-line pentru orice informaţii tehnice legate de montarea parchetului cât şi de altă natură.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *