Creativitate şi design cosmopolit

Written by cristinadobra on July 31, 2015

Cluj Napoca este un oraş cosmopolit şi modern, iar acest lucru se reflectă mai ales prin inovaţie şi originalitate în materie de vizual şi design.
La cel mai recent proiect al nostru am colaborat cu renumitul decorator și prieten Genoveva Hossu, care ne-a adus un plus de inspiraţie şi inedit atunci când am păşit în aceste interioare pe care le puteţi admira şi în fotografii.

Este vorba despre un Office IT din centrul oraşului, de pe strada Eroilor. Aici am regăsit elemente de modern şi clasic îmbinate într-un mod surprinzător şi extrem de plăcut. Clădirea este o construcţie istorică veche, iar camerele şi-au păstrat o parte din stilul nobil prin intermediul ferestrelor, uşilor, plafonului înalt şi a combinaţiilor dintre alb şi negru.
În completarea clasicului, încăperile sunt dotate cu mobilier modern, futuristic, mesaje creative, desene şi imprimeuri jucăuşe menite să inspire la inovaţie.

Spaţiul de birou avea deja montat două tipuri de parchet pe care noi a trebuit să le recondiţionăm: parchet din stejar montat în model spin de pește şi parchet din stejar industrial montat în stil tablă de şah.
Deoarece este vorba despre birouri, parchetul a fost finisat cu răşină epoxidică pentru ca podeaua să reziste traficului intens.
Am aplicat 3 straturi de răşină pentru a obţine o culoare uniformă şi pentru a acoperi integral culoarea stejarului, iar peste acesta am aplicat un lac satinat. În cazul unui refinisaj, răşina epoxidică va avea ca rol şi umplerea rosturilor dintre lamelele de parchet.

Avantajul principal al unei pardoseli din lemn natural este că poate fi recondiţionat, iar în acest caz s-a optat pentru o transformare totală a parchetului clasic de stejar într-o pardoseală cu aspect industrial.
Lemnul de stejar se pretează foarte bine la culoare, absoarbe uniform finisajul, iar aspectul final este unul foarte estetic si uniform.

După încheierea finisajelor am aruncat o privire de ansamblu asupra acestor interioare şi cu multă satisfacţie am remarcat crearea unei atmosfere plăcute şi armonioase.
Odată cu recondiţionarea parchetului, puzzle-ul de culori si decor a fost finalizat cu succes, iar acum spaţiul este pregătit să primească oameni noi, inspiraţi şi meniţi să inoveze în domeniul lor de activitate.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *