O casă colorată, o viaţă colorată

Written by cristinadobra on September 28, 2015

Cel mai recent proiect în care ne-am implicat ne-a făcut mare bucurie mai ales şi datorită faptului că am colaborat din nou cu decoratorul Ioana Mezei. Proiectul a constat în montarea unui parchet de tip laminat, într-un spaţiu personalizat, o casă plină de lumini şi culori, un loc al veseliei, relaxării şi bunei dispoziţii.

După cum se ştie, parchetul laminat are mai multe avantaje : e rezistent la trafic, are un cost redus faţă de podelele din lemn şi se montează uşor şi repede. Pe de altă parte, nu se poate lipi de stratul suport, în timp îmbinările dintre plăci se pot rupe şi nu poate fi refinisat ca un parchet clasic din lemn.

Deși are o durată mai scurtă de utilizare, parchetul laminat prezintă un avantaj pe care nu-l intâlnim la lemn, are o structură de tipul “endless optic”, ceea ce inseamnă că fiecare sfârşit de placă se continuă în mod natural cu începutul celeilalte plăci, dând impresia de spaţialitate şi continuitate.

Aşadar în casa minunată pe care o puteţi admira din fotografii, am montat o pardoseală laminată, model Arlington Oak, un stejar natural care are o clasă de trafic 32, pretându-se astfel la un trafic casnic intens. Dimensiunile plăcilor au 32 de cm lăţime şi o lungime de 1,3 m. Plăcile late măresc spaţiul şi din fericire modelul nu se repetă foarte des.

Culori, veselie, modele florale, materiale fine şi o atmosferă plăcută de familie, acestea sunt elementele pe care le-am întâlnit în casa de vis. Acest tip de podea pe care l-am montat, se extinde în întregul spaţiu creând un proces complex de continuitate şi o senzaţie de veşnică poftă de viaţă.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *