Parchet masiv industrial

Written by cristinadobra on September 18, 2015

Atunci când un client doreşte să montăm parchet într-un  spaţiu comercial sau public cu trafic intens, mereu îi recomandăm parchetul masiv industrial. De ce? Datorită dimensiunilor sale şi faptului că nu apar rosturi între lamele ca la o podea, acest tip de parchet nu reacţionează puternic la variaţiile de temperatură şi umiditate. Totuşi, dacă apar modificări în timp, acesta se poate recondiţiona uşor. Avantajul parchetului masiv industrial este acela că în cazul unor incidente, acesta poate fi recondiţionat şi readus la forma lui iniţială, fiind un parchet durabil şi rezistent.

Acum 3 ani am montat la Casa Tiff un parchet industrial direct pe șapă, unde am aplicat două straturi de răşină bicomponentă pentru amorsarea şi izolarea umidităţii șapei, iar mai apoi am lipit parchetul cu adeziv bicomponent. Parchetul a fost finisat cu ulei pentru trafic intens.

La scurt timp am revenit în această locaţie deoarece începuseră să apară pete de mucegai pe el. Ce se întâmplase? Parchetul a fost spălat cu o maşină cu monodisc care foloseşte apă din abundenţă şi care se utilizează doar la pardoseli reci, în special din piatră naturală.

Practic parchetul a mucegăit, însă fiind bine prins cu adeziv de calitate foarte bună, nu s-a dezlipit de șapă (cum se întâmplă în astfel de cazuri). Din fericire acesta nu a fost deteriorat în profunzime, fiind descoperită problema chiar la început. I-am aplicat un tratament de şlefuire şi uleiere, iar parchetul şi-a recăpătat robusteţea şi culoarea.

 

Sfatul nostru este ca parchetul să nu fie spălat din abundenţă pentru că este un material natural, care are o structură poroasă ca şi buretele şi care absoarbe umiditatea şi apa, dilatându-se.

În cazul parchetului de la Casa Tiff, acesta nu şi-a modificat considerabil forma pentru că parchetul industrial a avut lame de lăţimi mici.

Aşadar din acest mic incident am avut multe de învăţat şi suntem bucuroşi că am putut acţiona la timp, pentru ca parchetul să poată fi readus la starea lui iniţială.

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *