Parchet din stejar masiv

O casă devine şi mai luminoasă, atunci când în ea este montată podeaua potrivită. Imaginile vorbesc de la sine despre o locuinţă în care clienţii noştri au ales un parchet perfect compatibil cu decorul.Aşadar, am montat o podea de parchet masiv, cu bizot pe toate cele patru laturi.

Secretul parchetului masiv este că vine din fabrică nefinisat, acesta finisându-se după ce se lipeşte de stratul suport cu un adeziv special pentru parchet.

Procesul de finisare constă în general în şlfeuirea parchetului cu o maşină de câmp cu abrazive de diferite granulaţii până când lemnul devine fin.
În proiectul de faţă, podeaua a fost finisată după şlefuire cu un ulei transparent, care pătrunde în fibra lemnului, scoţându-i în evidenţă calităţile şi naturaleţea.

Lemnul de stejar plin de personalitate şi căldură a creat în spaţiul decorat de Genoveva Hossu o atmosferă plină de blândeţe şi lumină.
Culorile în deplină armonie, parchetul din stejar şi mobila albă vor spune de acum înainte o poveste despre veselie, oameni fericiţi şi vise împlinite.

 

Parchet masiv industrial

Atunci când un client doreşte să montăm parchet într-un  spaţiu comercial sau public cu trafic intens, mereu îi recomandăm parchetul masiv industrial. De ce? Datorită dimensiunilor sale şi faptului că nu apar rosturi între lamele ca la o podea, acest tip de parchet nu reacţionează puternic la variaţiile de temperatură şi umiditate. Totuşi, dacă apar modificări în timp, acesta se poate recondiţiona uşor. Avantajul parchetului masiv industrial este acela că în cazul unor incidente, acesta poate fi recondiţionat şi readus la forma lui iniţială, fiind un parchet durabil şi rezistent.

Acum 3 ani am montat la Casa Tiff un parchet industrial direct pe șapă, unde am aplicat două straturi de răşină bicomponentă pentru amorsarea şi izolarea umidităţii șapei, iar mai apoi am lipit parchetul cu adeziv bicomponent. Parchetul a fost finisat cu ulei pentru trafic intens.

La scurt timp am revenit în această locaţie deoarece începuseră să apară pete de mucegai pe el. Ce se întâmplase? Parchetul a fost spălat cu o maşină cu monodisc care foloseşte apă din abundenţă şi care se utilizează doar la pardoseli reci, în special din piatră naturală.

Practic parchetul a mucegăit, însă fiind bine prins cu adeziv de calitate foarte bună, nu s-a dezlipit de șapă (cum se întâmplă în astfel de cazuri). Din fericire acesta nu a fost deteriorat în profunzime, fiind descoperită problema chiar la început. I-am aplicat un tratament de şlefuire şi uleiere, iar parchetul şi-a recăpătat robusteţea şi culoarea.

Sfatul nostru este ca parchetul să nu fie spălat din abundenţă pentru că este un material natural, care are o structură poroasă ca şi buretele şi care absoarbe umiditatea şi apa, dilatându-se.

În cazul parchetului de la Casa Tiff, acesta nu şi-a modificat considerabil forma pentru că parchetul industrial a avut lame de lăţimi mici.

Aşadar din acest mic incident am avut multe de învăţat şi suntem bucuroşi că am putut acţiona la timp, pentru ca parchetul să poată fi readus la starea lui iniţială.

 

Creativitate si design cosmopolit

Cluj Napoca este un oraş cosmopolit şi modern, iar acest lucru se reflectă mai ales prin inovaţie şi originalitate în materie de vizual şi design.
La cel mai recent proiect al nostru am colaborat cu renumitul decorator și prieten Genoveva Hossu, care ne-a adus un plus de inspiraţie şi inedit atunci când am păşit în aceste interioare pe care le puteţi admira şi în fotografii.
Este vorba despre un Office IT din centrul oraşului, de pe strada Eroilor. Aici am regăsit elemente de modern şi clasic îmbinate într-un mod surprinzător şi extrem de plăcut. Clădirea este o construcţie istorică veche, iar camerele şi-au păstrat o parte din stilul nobil prin intermediul ferestrelor, uşilor, plafonului înalt şi a combinaţiilor dintre alb şi negru.
În completarea clasicului, încăperile sunt dotate cu mobilier modern, futuristic, mesaje creative, desene şi imprimeuri jucăuşe menite să inspire la inovaţie.
Spaţiul de birou avea deja montat două tipuri de parchet pe care noi a trebuit să le recondiţionăm: parchet din stejar montat în model spin de pește şi parchet din stejar industrial montat în stil tablă de şah.
Deoarece este vorba despre birouri, parchetul a fost finisat cu răşină epoxidică pentru ca podeaua să reziste traficului intens.
Am aplicat 3 straturi de răşină pentru a obţine o culoare uniformă şi pentru a acoperi integral culoarea stejarului, iar peste acesta am aplicat un lac satinat. În cazul unui refinisaj, răşina epoxidică va avea ca rol şi umplerea rosturilor dintre lamelele de parchet.
Avantajul principal al unei pardoseli din lemn natural este că poate fi recondiţionat, iar în acest caz s-a optat pentru o transformare totală a parchetului clasic de stejar într-o pardoseală cu aspect industrial.
Lemnul de stejar se pretează foarte bine la culoare, absoarbe uniform finisajul, iar aspectul final este unul foarte estetic si uniform.
După încheierea finisajelor am aruncat o privire de ansamblu asupra acestor interioare şi cu multă satisfacţie am remarcat crearea unei atmosfere plăcute şi armonioase.
Odată cu recondiţionarea parchetului, puzzle-ul de culori si decor a fost finalizat cu succes, iar acum spaţiul este pregătit să primească oameni noi, inspiraţi şi meniţi să inoveze în domeniul lor de activitate

Rafinament și eleganță într-un cabinet psihologic

Următorul proiect în care ne-am implicat cu multă grijă și profesionalism a fost montarea unui parchet masiv de stejar într-un cabinet psihologic. Am colaborat cu cei de la “Primera Interiors”, pentru a oferi locației o notă personalizată, elegantă și extrem de confortabilă.
Lemnul natural pe care l-am folosit a compensat cu succes culorile intense și feminine, iar montarea de tip “brăduț” a contribuit la păstrarea eleganței încăperii, ținând cont de faptul că acest cabinet se află într-o clădire veche ce și-a păstrat noblețea specifică.
Pardoseala deja existentă era formată din grinzi de lemn. Peste acestea am adăugat OSB ca prim strat, după care am trecut propriu-zis la montarea parchetului de 7 cm lățime, cu un adeziv biocomponent poliuretanic cu setare semirigidă.
Tehnic vorbind, parchetul a fost finisat cu rășină epoxidică colorată. Dacă până acum obținerea unui parchet colorat se realiza prin finisarea cu lac colorat, acest nou tip de finisaj apărut recent pe piață, este un fel de baiț, dar cu un concentrat de corp solid mult mai mare decât cel clasic. Este un produs fără apă și solvent cu conţinut de solid mai mare de 99%, derivat din gama produselor industriale și are rezistență foarte bună la compresiune și întindere. Cel mai important aspect îl reprezintă absorbția foarte redusă de apă, care conferă lemnului un grad de protecţie ridicat împotriva umidităţii din aer și a excesului de apă reziduală, rezultată din procesul de spălare al pardoselilor în spațiile cu trafic intens. În plus, este un finisaj care rezistă la un trafic extrem, protejează foarte bine lemnul, iar dacă se scapă obiecte pe parchet, se zgârie doar lacul fără ca lemnul să fie deteriorat.
Așadar am folosit această tehnică inovatoare pentru a ne asigura că podeaua își păstrează luminozitatea și prospețimea pe măsură ce timpul trece. Un cabinet psihologic va avea nevoie mereu să inspire celorlalti încredere, siguranță și confort. Adăugand culoare și un decor spontan, am creeat astfel armonia și balansul mult dorite. La finalul procesului, peste rășina epoxidică, am aplicat și un strat de lac mat.
Fiecare locație în care mergem să montăm pardoseala ne inspiră, iar cu fiecare proiect, realizăm cât este de important aspectul și senzația pe care o oferă parchetul montat. De fiecare dată facem un exercițiu de imaginație punându-ne în locul clientului nostru și venim în întâmpinarea lui cu cea mai bună soluție de montare și cu cea mai potrivită podea pentru nevoile pașilor săi.

Montare parchet la pizzeria Borsalino din București

Am avut recent plăcerea să colaborăm cu cei de la pizzeria Borsalino din București unde am montat pe o suprafață de 90 mp , un minunat parchet masiv de stejar.

Borsalino este un local aerisit și luminos unde se îmbină în armonie deplină elemente moderne și rustice, piese de mobilier din lemn natur și culori deschise, care oferă o senzație de confort și intimitate. Ne-am lăsat inspirați de atmosfera din pizzerie și am decis împreună cu clientul nostru să montăm parchetul care rezonează cel mai bine cu mobilierul și decorul.
Punem foarte mult accent pe calitate și profesionalism, de aceea ne dorim să îți prezentăm care au fost pașii pe care i-am urmat cu precizie în montarea parchetului.
După cum specialiștii cunosc, înainte de începerea oricărui montaj de parchet de lemn, trebuie amorsată șapa, care se curăță in prealabil foarte bine.
Dacă șapa are nivelul de umiditate sub 2 %, se aplică un strat de amorsă, iar dacă este peste 2% se aplică două straturi de amorsă care astfel creează o barieră împotriva umidității. Parchetul de la Borsalino a fost lipit cu un adeziv bicomponent cu setare semirigidă și montat în model “brăduț”. De asemenea, a fost uleiat cu un ulei colorat, deoarece este mai ușor de întreținut și reparat, iar dacă se zgârie, se poate repara local. În plus, odată pe an se va putea reuleia fără a fi nevoie de o șlefuire în profunzime a lemnului.
Uleiul pătrunde în fibra lemnului, dar acesta nu creează o peliculă precum face lacul, fibra lemnului fiind expusă si oferind o senzație de natural și mătăsos.
Toate aceste aspecte sunt esențiale ținând cont de faptul că într-o pizzerie activitatea este foarte intensă, iar toată atmosfera trebuie susținută de un parchet durabil care își păstrează calitățile pe termen lung.
După cum poți observa și din fotografii, Borsalino București arată excelent, își primește cu drag clienții și noi ne bucurăm că am contribuit la consolidarea unui spațiu atât de frumos. Fiecare pas făcut în acest loc se află în deplină armonie cu podeaua montată de noi.
În curând vom reveni și cu alte articole despre locurile minunate în care am fost prezenți la construirea suprafeței podelei și îți vom povesti cum a decurs montajul. Până atunci, să nu uităm că un parchet de calitate aduce naturalețea și frumusețea lemnului mai aproape de sufletul nostru.

karelia logo
Boleflor Logo
Kahrs Logo