Pentru curatarea parchetului in spatii rezidentiale, sfatul cel mai important este sa nu folositi produsele recomandate in reclamele TV. Marea majoritate a produselor de curatat "minune" prezentate la televizor contin, asa cum unii se mandresc sa si spuna, ceara sau uleiuri.
Ce credeti ca se intampla cand aplicati ceara pe o suprafata lacuita? Dar ulei din extract de migdale?
A. ... obtineti un patinoar foarte alunecos
B. ... suprafata se va imbacsi mai repede si mai usor
C. ... va capata luciu , fara insa a fi cu adevarat curata
Rasunsul corect este ABC.
Noi va recomandam sa utilizati produse de curatat ce provin de la producatorii de materiale de montaj si intretinere parchet sau cele furnizate de producator.
In plus. o solutie mai buna decat produsele "de reclama" este insasi apa.
Este important si cu ce stergeti parchetul. Nu va recomandam aparatele de curatat cu aburi sau mopurile clasice cu galeata. Ar fi de preferat sa folositi mopuri cu lavete din microfibra, care nu lasa foarte multa apa pe parchet si care curata mai profund, inclusiv suprafete din lemn periate.
Nu folositi apa fierbinte, ci apa calduta sau rece. Inainte de a incepe curatenia, va recomandam sa udati si sa stoarceti laveta respectiva. In functie de gradul de murdarire si de suprafete, nu uitati sa clatiti laveta din cand in cand.
Pentru parchetul uleiat luati in calcul posibilitatea aplicarii unui sigilant dupa instalare, in cazul in care doriti sa ii oferiti o rezistenta mai buna la trafic si sa ii asigurati o mentenanta mai usoara. Parchetul uleiat, spre deosebire de cel lacuit, va necesita aplicarea periodica a unui refresher, o solutie de reimprospatare, care sa mentina fibra lemnului saturata, protejata.
Dupa o perioada de utilizare, este posibil sa fie nevoie de aplicarea unui nou strat de ulei.
Folosind produsele pe baza de ceara, aplicati la fiecare "curatare" un nou strat de ceara, pana cand grosimea sa devine semnificativa. Ulterior ceara nu se va putea indeparta, decat cu pretul distrugerii pardoselei, prin decapare. Parchetul ceruit va atrage praful si se va imbacsi foarte rapid dupa curatare.
Daca vi se par utile informatiile, dati un share articolului, sa vada si pretenii vostri aceste sfaturi.
1. Uită-te pe site şi notează-ţi modelele care ţi-au plăcut.
2. Gândeşte-te la culorile din cameră, tapet, mobilier, culoare.
3. Fă câteva poze ale camerei, înainte să vii la noi.
4. Asigură-te că ai la îndemână dimensiunile camerelor.
5. Nu uita să menţionezi dacă ai încălzire în pardoseală sau şemineu.
Acum te aşteptăm în showroom-ul nostru din Cluj-Napoca, str. Bună Ziua nr. 25A.
Tehnologia modernă ne permite să montăm parchet peste sisteme de încălzire în şapă. Însă nu orice fel de parchet şi nu cu orice fel de materiale. Trebuie folosiţi adezivi speciali, care suportă sarcinile pe care le presupune o instalaţie de încălzire în şapă. Ne referim aici la adezivii elastici care, datorită compoziţiei, permit lemnului uşoare modificări.
Parchetul pretabil pe încălzirea în pardoseală este cel triplu stratificat. Acest tip de pardoseală are o conductibilitate termică superioară şi este stabil dimensional datorită existenţei stratului 3, care contrabalansează intrega placă. Datorita dimensiunilor mari, numărul de îmbinări într-o încăpere este mai mic, astfel riscul apariţiei rosturilor, cauzate de temperatură şi umiditate, este mai redus.
Dacă aţi ales parchetul de la Woodcore, aţi făcut alegerea corectă. CITIŢI AICI sfaturile noastre pentru îngrijirea şi curăţarea acestuia:
Pentru a alege parchetul ideal pentru casa, apartamentul sau proiectul tău, programează-ţi AICI o întâlnire cu specialiştii Woodcore.