• +40 766 354 363
  • iulia.grecu@woodcore.ro
  • +4 0766 223 849
  • ionut.dobra@woodcore.ro
Woodcore - Cluj Napoca

Parchet masiv de stejar într-un cabinet de psihologie

Ne-am implicat cu multă grijă și profesionalism în montarea unui parchet masiv de stejar într-un cabinet psihologic. Am colaborat cu cei de la "Primera Interiors", pentru a oferi locației o notă personalizată, elegantă și extrem de confortabilă.

Lemnul natural pe care l-am folosit a compensat cu succes culorile intense și feminine, iar montarea de tip "brăduț" a contribuit la păstrarea eleganței încăperii, ținând cont de faptul că acest cabinet se află într-o clădire veche ce și-a păstrat noblețea specifică.

Pardoseala deja existentă era formată din grinzi de lemn. Peste acestea am adăugat OSB ca prim strat, după care am trecut propriu-zis la montarea parchetului de 7 cm lățime, cu un adeziv biocomponent poliuretanic cu setare semirigidă.

Tehnic vorbind, parchetul a fost finisat cu rășină epoxidică colorată. Dacă până acum obținerea unui parchet colorat se realiza prin finisarea cu lac colorat, acest nou tip de finisaj apărut recent pe piață, este un fel de baiț, dar cu un concentrat de corp solid mult mai mare decât cel clasic. Este un produs fără apă și solvent cu conţinut de solid mai mare de 99%, derivat din gama produselor industriale și are rezistență foarte bună la compresiune și întindere. Cel mai important aspect îl reprezintă absorbția foarte redusă de apă, care conferă lemnului un grad de protecţie ridicat împotriva umidităţii din aer și a excesului de apă reziduală, rezultată din procesul de spălare al pardoselilor în spațiile cu trafic intens. În plus, este un finisaj care rezistă la un trafic extrem, protejează foarte bine lemnul, iar dacă se scapă obiecte pe parchet, se zgârie doar lacul fără ca lemnul să fie deteriorat.

Așadar am folosit această tehnică inovatoare pentru a ne asigura că podeaua își păstrează luminozitatea și prospețimea pe măsură ce timpul trece. Un cabinet psihologic va avea nevoie mereu să inspire celorlalti încredere, siguranță și confort. Adăugand culoare și un decor spontan, am creeat astfel armonia și balansul mult dorite. La finalul procesului, peste rășina epoxidică, am aplicat și un strat de lac mat.

Fiecare nou proiect ne inspiră. De fiecare dată facem un exercițiu de imaginație punându-ne în locul clientului nostru și venim cu cea mai bună soluție de montare și cu cea mai potrivită podea pentru nevoile pașilor săi.

Stai informat nu rata nici o oferta. Inscrie-te la newsletter