• +40 766 354 363
  • iulia.grecu@woodcore.ro
  • +4 0766 223 849
  • ionut.dobra@woodcore.ro
Woodcore - Cluj Napoca

Montare parchet stratificat

Orice pardoselă aţi alege, fie parchet din lemn masiv, ori parchet industrial sau parchet triplu stratificat trebuie să ştiţi că, la fel ca şi la parchetul masiv, produsul în sine reprezintă doar o parte din pardoseala finită, restul fiind reprezentat de: calitatea montajului şi calitatea produselor folosite la montarea parchetului- două aspecte cruciale din punctul nostru de vedere.

 CONDITIILE AMBIENTALE

Inainte de a monta parchetul, acesta trebuie sa fie depozitat in incaperea unde va fi montat si tinut 1-2 saptamani la aclimatizat. Parchetul trebuie tinut la o temperatura minima de 18°C si care sa nu depaseasca 27°C la nivelul pardoselii. Temperatura nu trebuie sa varieze cu 5°C de la o zi la alta, iar umdiditate ambientala sa fie intre 40%-60% astfel va fi prevenita formarea fisurilor intre lamelele de parchet.

CONDITIILE STRATULUI SUPORT

Orice montaj profesional de parchet se incepe cu verificare stratului suport, in cele mai mutle cazuri sapa,si se continua cu verificarea conditiilor ambientale, respectiv umiditatea si temperatura.

Sapa trebuie sa respecte anumite valori de planeitate ( se accepta abateri de 4 mm la 2 metri liniari ), totodata umiditatea reziduala din sapa nu trebuie sa depaseasca valoarea de 2% masurata cu higrometru cu carbid, iar rezistenta la smulgere trebuie sa fie una optima pentru montarea parchetului.

In cazul pregatirii sapei pentru montajul parchetului natural de lemn, se folosesc in functie de situatiile intalnite in santier, amorse pentru umiditate, rasini pentru impregnare si rezistenta, sau in caz de nevoie sape autonivelante cu resistenta ridicata la smulgere.

MONTAJUL PARCHETULUI

Odata indeplinite etapele de mai sus, se purcede la montarea parchetului. Parchetul se lipeste de sapa/strat suport cu adezivi profesionali semirigizi care sa faciliteze stabilitatea dimensionala a pardoselii pe termen indelungat.

Tipul adezivului folosit depinde de diferiti factori: esenta de lemn, dimensiuniile parchetului,tipul sapei, traficul la care este supus pardoseala, tipul stratului suport, etc.

Tipul de montaj dupa care se pune in opera parchetul se stabileste de comun acord cu beneficiarul, in functie de aspecte estetice si tehnice respectiv orientarea luminii sau dimensiunea incaperilor .

Majoritate parchetul stratificat vine gata finisat, de aceea trebuie avuta mare grija la montaj, nu trebuie se pateze parchetul cu adeziv, in caz contrat finisajul poate fi distrus.

Montare parchet stratificat
Stai informat nu rata nici o oferta. Inscrie-te la newsletter